WEB FRONT SEP2021 019

Toegangsprijzen

Ons museum aanvaardt geldige lerarenkaarten...
met een korting van 1.5 EUR op individuele bezoeken.
Wij aanvaarden geen museumpas.

LERARENKAART

Het Zimmermuseum

Het bezoek betreft de Zimmertoren met “Jubelklok” en “Astronomische Studio”, en het Zimmerpaviljoen met de “Wonderklok”. Een audio-systeem laat een keuze toe uit vier talen: Nederlands, Frans, Duits en Engels. Het bezoek neemt 40 à 50 minuten in beslag. In het kader van tijd en ruimte wordt een introductie gegeven vanaf de “big bang” om dan via de raderwerken van Zimmer nog een beeld te geven van de moderne elektronica voor tijdmeting .

Aan de balie zijn twee publicaties te koop: een beperkt overzicht van de voornaamste klokken en een uitgebreid geïllustreerd boek over het Zimmermuseum met meer dan 200 pagina’s.

De Zimmer

Het is mogelijk om een bezoek aan het Zimmermuseum te combineren met een hapje en een drankje in “De Zimmer” dat gelegen is binnen het Zimmertorencomplex. Alle praktische afspraken kan je maken via de Facebookpagina van De Zimmer.

Waarom deze lage toegangsprijzen? 

In de filosofie van Louis Zimmer houden wij de toegangsprijzen bewust laag. Zimmer wilde immers vooral de interesse van zoveel mogelijk volwassenen en kinderen stimuleren.
 
Een bezoek aan de Zimmertoren is daarom meer dan de moeite waard!