WEB FRONT SEP2021 009

Zimmerwandeling

Kom en bewonder de uitgebreide en vernieuwde Zimmercollectie. Neem deel aan de nieuwe Zimmerwandeling en geniet van de unieke plekken waar Zimmer heeft gewerkt. Boek een professionele begeleider van het Zimmertorencomité die u na een deugddoende wandeling begeleidt bij een bezoek aan het Zimmermuseum om te eindigen met een Liers Vlaaike en een koffie in onze drankgelegenheid De Zimmer.

De majestueuze mechanismen zoals de wonderklok van Louis Zimmer sluiten in 1980 een mechanische periode af die ten behoeve van de moderne jeugd is aangevuld met de nieuwste elektronische ontwikkelingen van heden. 

Kom en geniet van een viertal realisaties die erkend worden als uniek in de wereld.

De prijs voor de wandeling bedraagt 10 euro per persoon. Dit omvat de begeleiding bij de wandeling, een bezoek aan het Zimmermuseum en een koffie en een Lierse Vlaaike in De Zimmer. Deze prijs is gebaseerd op een groep van 20 personen. Dit betekent dat de prijs minimaal 200 euro bedraagt, ook bij minder dan 20 deelnemers. Het maximum is 35 personen. Na bevestiging door de balie van de gevraagde datum dient het bedrag vooraf te worden overgeschreven op de rekening van het Zimmertorencomité.

ICON ZIMMERTOREN 002

Wie tekende de figuren voor de 9de wijzerplaat van de Jubelklok (Seizoenen)?

Ken jij het antwoord op deze vraag...

ANTWOORD

Wijzerplaat 9 - de Seizoenen - zijn verdeeld in vier vakken die elk een seizoen voorstellen.

De tekeningen zijn van de hand van Felix Timmermans.
ICON ZIMMERTOREN 002

Het Zimmertorencomité had vroeger nog een belangrijke taak,... welke?

Ken jij het antwoord op deze vraag...

ANTWOORD

Reeds meer dan 90 jaar is het Zimmertorencomité verantwoordelijk voor de goede werking van de door Louis Zimmer gebouwde klokken.

Het Zimmertorencomité was tot de oprichting van Visit Lier ook verantwoordelijk voor de Dienst Toerisme van de Stad Lier.